Tuesday, May 18, 2010

Singa KlimaX



Short & simple :



p/s: Spending my time here in Utara Malaysia...
p/s: Planning to go everywhere & anywhere..
p/s: Ikut angin bos..hahaha
p/s: siang smpai malam sampai suboh..

att : btw, masa aku p nyte safari, aku trnmpak singa afrika tgh brmnja2
att : bila aku tgk bet0l2, rupe2nya singa betina itu tgh climaX..erkk..
att : Tapi jgn harapkan kelahiran anak singa dlm masa trdekat..
att : Kerna singa jantan itu pancut kt mulut..salah tmpat..wakakakaaka



~just me


Akulah SAng Pemimpi

Friday, May 14, 2010

Atas pokok


I come
I conquer
And I say TERBAEKK
O yeahhh


By the end of the day, its not the certificate or report card that we are looking at...But how we apply the knowledge we have and put it into pieces of actions...Be independent & learn how to live....



p/s : Jauh aku berjalan mncari makna kehidupan
p/s : Hari ini aku menginap d Sedim Tree Top Walk
p/s : Kedah mai...best d0wh...sumpah indah gler view pokok2 dr atas
p/s : Mencari kedamaian alam...walau ianya hanya sementara
p/s : Namun ianya tetap suatu ciptaan yg damai...o yeahhh..pose skyt.ka3



att : Aku suka peoples watching ("skodeng org") sbb tu favorite aku. ka3
att : I look at people's behavior & I observes. Then I evaluate
att : 0ne day I saw this very "special people"
att : Golongan "istimewa"..I observed, I learned & I evaluate
att : mentally dia mmg kurang dr kita..Tpi aku kagum & terharu..!
att : Sebab dia lurus, honest, senyum sokmo, ckp ikut suka hati....
att : dan yg plg pntg skali, sbb dia ni xhipokrit mcm mnusia normal..


> Senyuman depa ikhlas & suci..
> Kegembiraan depa sumpah xdak mkna laen selain kegembiraan yg ikhlas
> Please, tolonglah hargai & hormati Org kurang Upaya (OKU)
> Kerna pada hari ini, golongan ini telah merubah persepsi aku..
> dan aku hargai mereka...kerna sifat mereka...
> mak aiii..tlg la aku..asal la aku blakon jdi baek ni.cisss.cemari aku cepat wei.ka3
> errkk...peduli apa gwe dngn lakonan mu..hati aku ikhlas kot..hak3


~just me


Akulah SAng Pemimpi

Thursday, May 6, 2010

Peribadi~Xpayah komen

Aku menulis, bukan kerna simpati..Namun aku menulis kerna hati dan keinginanku untuk memuntahkan racun2 yang pekat disetiap pelusuk tubuhku...

Selama aku berbelog, aku sering meluahkan ketidakpuasan hati yang ada kalanya menyakitkan hati dan memuntahkan segelintir insan..Kehidupan yang penuh dengan sindrom daya sosial yang negatif, panas baran yang melampau, kata2 kesat yang memualkan dan carutan2 yang menjengkelkan...

Tidak sekali aku bersyukur dengan nikmat dunia yang aku rasai...tidak sekali aku berterima kasih atas kurniaan di hari ini...Kalimat2 yg tersembur keluar dari mulutku, hanya dosa semata2..Kisah silam yang telah tamat tarikh luputnya, aktiviti2 najis yang sudah terpesong dari ajaran sebenarnya, sindrom2 negatif yang musnah akhlaknya dan macam2 lagi...

Hidupku bagaikan seorang insan hina yang menumpang disuatu sudut yang kelam di dunia ini...Gara2 kisah silam yang membuatkan diri berduka sehinngga, aku mengheret diriku lebih jauh ke kancah  kemaksiatan..semakin hari semakin aku mendekati kesesatan itu...




Aku sering berkata, " aku ini hina"..."aku bakal penghuni api neraka"....kata2 yang diluahkan oleh seorang insan yang bodoh dan buta hatinya...Adakah pintu hatiku telah ditutup rapi hinggakan tiada cahaya yang bisa menembusinya?....Aku sedar, kata2 itu hanya luahan hati muda yang memberontak...Aku bukan siapa2..dan aku tidak layak menentukan kehidupanku diakhirat kelak...Hanya Dia yang menentukan segalanya...Aku sedar....

Terlalu banyak dosaku..dosa2 yang memberatkan rangka2 hidupku yang kian hari kian lemah..Aku sedar akan kehidupan sementara ini..Bila2 masa akan ditarik balik kurniaan oleh Nya..Aku sedar...diriku lemah dan terus lemah...

Luahan ini aku hembuskan atas detik hatiku yg terasa berat diwaktu suboh ini...Walau ianya hanya perasaan yang sementara, namun aku harus hembuskan agar aku tidak sesekali lupa siapa diriku ini..Biar hari esok aku menyesal dengan luahan yang mengaibkan diriku ini, Namun aku mahu ianya terus begitu..Agar aku bisa menjadi insan yang lebih baik akal pikirannya, akhlak, dan segalanya...Walau ianya sekadar angan2 Mat jenin, namun aku yakin dengan kurniaan Yang Esa..

Untuk kali ini sahaja, maafkan aku atas segala kekusutan diriku yang selalu kuluahkan melalui penulisan2 lepas..Maafkan aku sekiranya aku bersikap terlalu menjengkelkan mahupun bersikap plastik semata2..Kerna aku tiada yang lain melainkan seorang insan lemah yang mencari erti sebenar peribadi diriku...Dimanakah aku??

Terima kasih atas nasihat dan budi pekerti segelintir insan..disaat aku memerlukan bantuan pernafasan hidup, mereka selalu ada..Tiada balasan yang dapat aku berikan..Melainkan perubahan diri yang harus aku tonjolkan..Tapi masanya belum tiba...belum terdetik niat untuk berubah..belum tiba waktu itu..dan tidak aku ketahui bila saatnya akan tiba...

Luahan ini adalah sekadar ingatan diriku..diari kehidupan yang harus dijadikan teladan..Mempercayai bahawa setiap insan selayaknya mendapat peluang kedua..Walau kedengaran agak menjengkelkan dan mengada2..Tapi setidak-tidaknya aku bersikap jujur dan lurus bendul...

Sekian sahaja penulisan keinsafan sementara ini...~



p/s : Okekkkk..masa untuk layan cerita biru...wakkaakakka..bubye..




~just me

Akulah SAng Pemimpi

Wednesday, May 5, 2010

Em0e B0d0h~


We are just another victims of the system
But then again, why bother?


Straight to the point..It's so obvious that most of us are just the victims of the system. But then again, why keep on becoming the victims...Try to become the master of the system instead...



p/s : Pernah skali aku dscuss ngn ex aku, I was fully in English mode
p/s : Balak dia ada kt blakang kreta, pasang telinga
p/s : And then buat2 paham..pastu wat assumption sndri
p/s : Then mengadu kt ex aku...apa yg dia paham..
p/s : Certain2 time, balak dia tu suka bukak blog aku..
p/s : Baca posting2 aku..buat2 paham.Then wat assumption sndiri..


att : Lemme get this straight to the point beb..
att : Lu klw xpaham BI, xpayah buat2 paham..
att : xpyh wat assmption sndri..pastu mengadu2 kt ex aku..
att : Aku rasa.MUET ak band 6 kot..rasanya la...
att : Lu duduk diam jadi kuli..jadik je la bos klw lu dh layak...
att : "Sekurang2nya kmi bkn mata duitan"?..o ya.aku lpa, lu org "baik2"


@ : Common la, teruskn ngn accent lu yg wat gua meluat tu..
@ : entry sja2.tetiba notice ada STALKER yg suka wat assumption sndri..




~just me


www.backyardproperty.wordpress.com

Tuesday, May 4, 2010

Stop Bitching..!!~


Its just the memories after all
So why bother


Fresh and cool...take a break and relax yourself...cut the crap and start ignoring things...but then again, its for your own sake anyway..


p/s : hmm...aku penat kot ngn kata2 blakang ni
p/s : Seyes dol...smpai 1 point aku dh jadi hati batu..ign0re
p/s : Ofcrse, ak tentukan tjuan idup aku..aku pnya ska la ak buat apa
p/s : erkkk...p main jauh2...mndi2 ka..ada pekdah g..ka3


att : ada budak ym aku then maen webcam few days ago
att : pksa2 aku on wbcam pastu bogel2 dpn wbcam..apakah??
att : ni aku nk habaq skyt kt lu & si mulut2 setan (maaf, 18SG)


woi : Aku bukan songsang & murah nk wbcam2 ngn lu
woi : P*kimak punya manusia
woi : Lu jgn anggap aku layan smua org, aku ni songsang..P*kimak
woi : Mana2 yg suka bwak mulut, ni aku bg lu..FARK U BITC..b*bi lu
woi : Jgn maen ckp ja wey...kang aku heret lu msuk nraka ngn aku t..
woi : aku bley sman lu.saman malu.jgn pksa aku.jaga statement lu.!!
woi : Kesabaran gua ada batas....sumpah ada batas...hanjing sial lu...


Sori 4 being so rude. I just hate certain people who likes bitching around. Sorry..




~just me


www.backyardproperty.wordpress.com