Friday, April 30, 2010

Hati Kental~

Very short and simple..I dedicate this song to any0ne who involved directly@indirectly with my life...


"Dengarlah ini suara hati kami"
Dengan penuh rasa ikhlas lagi suci
Bukan meminta bukan pula memuji
Tapi dari hati..
Hati kami

Kami tahu kami malas
Kami tahu kami nakal
Kami tahu, kami bukan terbaik

Curahkan ajar dan tunjuk
Harapanmu kami balas
Untuk kejayaan di hari esok

Cikgu ampunilah dosa..
Dosa kami...
Mendidik membimbing dengan sepenuh hati
Walau hatimu kami sering sakiti
Namun dirimu tetap,
"Kami sanjungi....."

-5 mutiara-


p/s : Teringat aku zaman2 dulu ketika kami mengarang lagu ini..
p/s : Menangis semua cikgu2 aku dol..kakakaka.
p/s : Maka dengan ini, memandangkan aku sudah tamat pengajianku
p/s : Aku tujukan lagu ini khas buat semua warga pendidik..


att : Mungkin hangpa xrsa sedey sbb ianya xbermakna bgi hangpa
att : Tapi ianya bernilai bagi aku...sumpah bernilai...!!
att : Dan skali hangpa dengaq aku mnyanyi dengan nada yg sedey..
att : Aku gerenti hangpa menangis2 sambil peluk aku...seyes dol..ka3


btw: Lagu ni mmg aku & geng2 aku dulu cipta
dan : Aku smpah xska plagiat2 nukilan yg bukan milikku. Sarcastic. caitt





~just me


www.backyardproperty.wordpress.com

Wednesday, April 28, 2010

Chaos~


When I get older, I will be stronger,
They'll call me freedom, just like a Waving Flag,
And then it goes back, and then it goes back,
And then it goes back...



I am listening to fly.fm (UK edition) right now..And suddenly I heard this song "Perfect" by Hedley.. And you know what am I thinking right now?..Chaotic mind...!!!...Why??..


p/s : Serabut 0tak aku..
p/s : Besok2 dh nk balik dh kot...ni bukan balik cuti sem cam bse2 boi..
p/s : Ni balik smpai bila2 d0l..sadis k0t...adehhh
p/s : Sumpah aku berat ati nk kemas2 brg dol
p/s : Dulu2 laju je nk balik umah..skunk??


att : Eventho' i'm not perfect, but i'll keep trying
att : trying to be a better person..
att : Maafin gwe atas segalanya...
att : Aku benci muka2 Poker..tapi aku juga akn merindui muka2 ini


psst : Walau hidup tidak seindah suria...Namun hati kena selalu ceria..
psst : Selamat bekerja semuanya..anda tetap engineer2 yg terbaekk...





~just me

www.backyardproperty.wordpress.com

Saturday, April 24, 2010

Larikkkk....!!!!

There is only 0ne thing that keeps me g0ing
Hopes & Prayers


s0metimes running away is the best solution for some problems rather than sit back and think about it over and over again. It's a dead end... Therefore, breath in, relax and enjoy the scenery...



p/s : Menghabiskan sisa2 hariku dengan hobi2 menarik
p/s : Fishing & photography..O yeahhh....
p/s : Mungkin ada ura2 mengatakan aku msuk ptronas sbb Kabel
p/s : meh aq habaq kt ang...
p/s : Itu petronas, bukan bapak aku punya..
p/s : Bapak aku, b0s tlekom...bukan b0s ptr0nas..
p/s : kalau ang mntak pasang kabel telep0n, b0ley2...ka3


att : Adehh...manusia ni, slagi idup, slagi tu la kuat mengata
att : 4 tahun aku amik degree, berjuta2 aku dengaq gosip..ka3
att : Ngak usah dipedulikan semua itu b0i-b0i..itu mulut depa..ka3
att : Jgn susah ati difitnah2 b0i, kerna yg suka mengata itu blm pasti arah tujunya..
att : Sudah ku katakan, inilah dia KARMA...


psstt : Pada masa kau mengata2, aku sudah dapat 100 tawaran..errkk...Rezki ditangan Tuhan b0i..


n0ta penting : Manusia itu lemah b0i, tapi janganlah tambah kelemahan kita itu dengan niat yg buruk..Kerna, suatu hari nanti, semuanya pasti mati...Walau aku bakal menghuni api neraka, tapi aku pasti, Tuhan itu adil...





~just me
www.backyardproperty.wordpress.com

Thursday, April 22, 2010

Cucuk dalam-dalam~


Never blame the system
because the problem comes from us
its us who created the problems


What I do not understand about the system is that, why s0me people are s0 damned sarcastic and acting like they are always right eventho' at that time, they were t0tally wrong and blinded.?...?


p/s : Aku sudah stlekan pertukaran tmpat training keja aku..
p/s : Maka aku akan menuju petronas carigali operation..
p/s : walau susah sekalipun, Aku sumpah xkan putus asa..
p/s : Maafkan aku kerna mnyusahkn lu brader kerani..
p/s : Aq xmcm org laen yg ikut tlunjuk & brserah pd nasib
p/s : Klw aku nak itu barang..aku nak la..walau apa cara pon..


att : Aq direct jmpa pgawai atsan..soh tkaq tmpat training aku..ka3
att : mngmuk gilak brader krani.org atasn dh bg arahn.Kau buat aje la
att : sdah ku katakan.aq bkn 0rg sbarangan..jgn maen2 b0i..
att : pasport aq lmbat siap ari tu pon aq tpon trus pngrah imgresen m'sia
att : Tlg jgn cemari Sistem negara yg indah ini dgn kemalasanmu..


pssst : tme krani tu bsing2 & wat mka geram,aq sapa dia smbil brkata
pssst : "encik, c0ba encik tgk iklan yg dilekatkan kt dinding tu"
pssst : Sekeping poster wajah makcik tukang sapu yg sedang tersenyum



Nota Iklan : Senyum itu amalan mulia..Kerjalah dengan berhemah..Wakakaka..mgamuk brader kerani tue weyy..kakaka



~Just me


www.backyardproperty.blogspot.com

Tuesday, April 20, 2010

babey..babey my babey....


AS long as you keep on believing
Trust me
0ne day you will t0uch the skY


O yeahhh. I'm d0ne here. no more classes nor exams. Its over babey. After 4 years of stduying, I'm d0ne here with my degree..wakakakakaa....I see ya in da cluB babey...0 yeahhhhh.....!!!!


p/s : 0iittt, aku sudah abis blajaQ...wakakaka
p/s : hanya menunggu masa untuk p training kja pulok...
p/s : ari tu aku dh cnfrm nk p petronas methanol labuan..
p/s : tp pgi td ada pulok offer dr petronas cari gali..
p/s : aku apply dr tahun lepas tahu takkk....
p/s : Sumpah aku semangat nk p tkaq..


att : Sampai2 aku kt opis dengan harapan nk tkaq tmpat training
att : "encik, klw saya dapat offer lagi baik, b0le saya tukar tempat x?"
att : Kerani pun berkata.."xb0leh"..pastu sambung maen fb dia..
att : 0owh man...wat was dat..?..
att : Its my future kot...klw malas, ckp malas..
att : aku nk mntak surat cnfirmation yg baru je pon..


psstt : c0me 0n la brader...
psstt : ddk depan kaunter wat muka jambu watpe..adehhh..
psstt : its 0kay br0..aku tau nk watpa ngn ang...har...har...har..

 ***hal gwe xstle lagi nie..esok gwe coba tektik telanjang bulat lak..k0t2 bjaya..ka3


~just me


www.backyardproperty.wordpress.com

Sunday, April 18, 2010

~mama nakaL


There is nothing to worry about
Because by the end of the day
You will eventually get oLd


Just a very short update on life so far..As far as i concern, my hand are full with dirt for the time being therefore time is very much appreciated..As I always counted previously, time are about to end...OMG..



p/s : Sumpah bz lately..
p/s : Namun m0de hati tetap berbunga2..
p/s : Apakah mungkin aku tengah berhalusinasi?
p/s : Atau saraf2 otakku sudah mereng?..
p/s : yg itu aku tidak pasti..


att : yg pastinya aku mahu terus tersenyum lebar
att : Bagaikan sang suria menyinari hari anda..
att : mak aiii...aku terpaksa berbahasa sopan santun..
att : sebab mak aku baca page aku..
att : dan setiap pagi2 buta dia kol aku sambil berkata "hai manja"..
att : argghhhh..wat was that mom??...tidakkkkkkk..kakaka.


erkk..: atas permintaan tuan punya diri, naahhh..aku upload pics ang..slmat hari jadi..erkk..yaka?..kakaka


OOO YEahhhhhh....!!!.....


~just me
www.backyardproperty.wordpress.com

Thursday, April 15, 2010

superstars~


I can be your hero
I can cast away the pain
And I would stand by you forever


We were once a newbies who knows nothing about the world we're about to enter. But once we're in, we never looked back even we did sometimes..




p/s: aq tengah melayan lagu2 tamil..mcm best plak..wkakaka
p/s: merindui waktu2 remaja zaman2 universiti
p/s: aq akan berusaha gigih utk mencapai kejayaan..o yeahhh..
p/s: jangan ditangisi perpisahan ini..kerna kitalah lasykar pelangi..


att: klw berputus asa ditengah jalan rugi boy
att: sia-sia sahaja usahamu..sampahhhh...!!
att: makanya, tunjukkan kepada dunia bahawa dirimu bukan sampah
att: kerana keindahan dirimu terletak pada usaha dirimu..aja2 fighting..!!



~just me


www.backyardproperty.wordpress.com

Sunday, April 4, 2010

~Terbaekkkkk..!!!



You are not there, Somewhere in the future,
Suffering for something that hasn't happened yet.
You are not there, Somewhere in the PAST,
Reliving your old mistakes and regrets.
You are here, right here..! 


Believe me, things will not come to an end until you dig down and settle it face by face until it's really DONE. Once its done, its a damned satisfaction. Yeahhh..!!


p/s : Aku sudah kembali pulang
p/s : Segalanya sudah selesai
p/s : Aku berpuas ati dengan sumbanganku
p/s : Makanya aku sudah tidak bermasalah lg..kakaka


att: Cukup sampai disini setakat ini
att: Aku berehat sebentar dr buat kontroversi kt blog ini
att: Bila aku sudah mahu pergi jauh nti, aku bercerita lg okekk
att: Maaf andai terlanjur kata..setakat menggilakan ari hangpa smua
att: Aku kembali lagi nti..aku focus isi borang nak blah dulu noo..ka3


pssst: Aku syg hangpa semua wey
pssst: Anda yg TERBAEK bagi aku...




~just me
www.backyardproperty.wordpress.com

Saturday, April 3, 2010

Mlaikat jahat~


If you can't hold on to your words
Just let it go and stop holding on
Cause you're just making it difficult for others



This saturday night will be an amazing night. SPEEDZONE in Genting Highland. Everyone was excited and can't wait for the event. But unfortunately, I have a bad news for them. I cant go..aishhh...



p/s : Weekend ni aq dpt 3 invitation
p/s : Speedzone (genting), Swing (kuantan), Movie
p/s : Tapi..sori geng2..aq xdpt join..Sumpah teruja nak join
p/s : Ada plan laen..Lagi penting utk masa depan..aishh..
p/s : Frust d0wh..frust...argghhhhh...kekeke


att: Aku adalah aku
att: Jangan nasihati aku klw 'diri sendiri' juga sesat
att: Kerna aku tetap Terbaekk..
att: Dan sumpah lg perfect dari 'Kau' walau x sesempurna malaikat


psss: Malam ini indah, tapi sunyi..kenapa ya?..kakakaka
psss: Tanpa mimpi, manusia seperti kita akan mati...



~just me
www.backyardproperty.wordpress.com

Thursday, April 1, 2010

~astr0 b0y



When Life seems so hard and complicated
Just shut it down and stop pretending that you're okay
Because you're not okay




No, I don't want any excuses coz it sucks. Just do what you think is right. Stand up and defend yourself because that's what makes us human.


p/s : Sebab apa manusia makan?
p/s : Dimana aku boley dpt koleksi astro boy?
p/s : Kenapa aku harus menyamar?
p/s : Susah sangat ke nak reply email?


att: Adehh...aku pon xde jwapan utk sume tu
att: Ang jumpa aq t, kita sembang leklok
att: Insan sesat karena buta hati boi..
att: Maka janganlah hanya menyesal separuh jalan
att: Ingat, ang hanya layak bermimpi, tp Akulah Sang Pemimpi



~just me
www.backyardproperty.wordpress.com