Posts

Showing posts from January, 2010

Under Construction~Closed f0r n0w~

Closed~

Jeritan Ku..

Image
The Heart Has Its Reasons
Which Reason Knows Not of
-Aliff-

Been leaving this world for such a long time. Sorry for I am almost comes to the end of being in this place. Therefore, a lot of things need to be settle d0wn 1st before I leave.




*p/s : Penduduk Miri, nantikan ketibaan gua.
*p/s : few more months to go before I end up staying with you all for the next 6 months
*p/s : I chose this barren road and I never regret it
*p/s : Cari gali....lalalalalala


***Mlm smlm aku tgk mvie Jeritan Kuntilanak..GILAK...bukan hantu yg myeramkan..Pelakon2 yg buat aku seram..sexy mlampau2...huuu~


just me :


rAy jR...@...Aliff

Socks

Image
I am the punishment of God
If you have not committed great sins
God would not have sent a punishment
Like me upon you

-Genghis Khan-


I might have took the wrong turn in my life and forgetting the person I wanna become. But as far as I concern, I don't regret it and I felt that this is what I wanna become. Well, the wind that I flowed with, never let me down lately. And you know what, I finally realized it, I shud forget and forgive "you". Because by the end of the day, its Karma after all.





Few days ago aku jumpa blogger Arque kat Kuantan. Since he's here utk brjalan2, so aku bwak dia pusing2 town. Anyway, thanks for that transformer thingy. Very much appreciated Jauh dowh berjalan2 dr Kedah smpai ke Ktn..ha3..

Sebelum aku balik, aku beli stokin utk main squash. Ari ni bila aku bukak plastik stokin itu, rupa2nya stokin itu stokin utk budak berumur 10 tahun..cisss..salah beli.. Rumate aku bwat statement :


"Ni bukan sarung kaki..sarung benda tu boleh la"




Errkk..ak…

Kapal Karam

Image
You just need to believe
One day, it will come true
One day
-Aliff-

Title : The greatest event
Music : Just dance
Location : Waterpark



Tolong..!..Tolong..!..Selamatkan kapal karam..Arghhh..!!
Argghhh..kapten, dayung cepattt..Ombak datang...!!..Tidakkkk..!


3 jam aku jerit2 mcm jimbek kt waterpark tu..main pelampung tapi action melampau2..budak2 pun terngaga mulut tgk aku jerit2...Adehh, sakit perut aku..hahaha...Errkkk, aku xmo crita byk2...sakit pinggang aku ni aktif sgt men air..wakakaka..



*p/s : bukan aku jerit sorg2...lebih 10 mulut menjerit2 mntak tlg..
*p/s : Kedalaman air cuma 1.5 meter..
*p/s : Plampung mbuatkn air trsa dlam..Pdahal klw bdiri air smpai pras dagu.wakaka

***Aku berbaju hijau...



its me and always me :


rAy jR..@..Aliff

YM aku : backyardproperty@yahoo.com

Koyak Rabak

Image
What Are You Laughing At?!!!
Why Are You Laughing?!!!


Errkkk..itulah kata2 assc. Proff yang mngajar aku envrnmental engineering pagi tadi. Aishh, tetiba kemaluanku terasa amat berat skali...dahlah mmg original berat..aishhh..Izinkan gua terangkan apa yg berlaku:


Tengah aku focus gila2 menulis formula einstain, tba2 pen aku jatuh ke lantai. Dengan auto-generated keluar perkataan *lucuh dari mulut aku

P*K* kau...

Mber aku pandang aku & tergelak2 smbil bertanya kepadaku..


Mana2?Mana P*K* itu?


Maka aku pun tergelak..sedangkan di depanku duduknya awek2 yg tengah focus melayan formula dunia sains mereka..Dan masa tu jugak la aku terkantoi sbb tergelak2 bagaikan di dalam dunia fantasia bulan madu..aishhh..Malu gua..malu...Disebabkan aku, lecture ari ni abis 20 minit awal..wakkakkaa...proff ngah moody..jgn kacau..wakakaka..


Aku xpikiQ apa daaa...Aku chaw cari mkn sbb aku lapaQQ...eerrrkkk..sori, aku bukan lagi insan yg mempunyai emosi seperti dulu..Aku flow with the wind..klw inginkan aku ras…

Cleanroom manual

Image
Title :Doing thesis
Location : Cleanroom lab
Mood : Sejuk dowh dlm ni

Description:

Cleanroom is a controlled environment where products are manufactured.air flow rates and direction,pressurization,temperature,humidity and specialized filtration all need to be tightly controlled.

General cleanroom regulations:

1.All personal items such as keys, watches,rings, matches, lighters and cigarettes should be stored in the personal locker outside the gowning room.

2.Wear labcoat,proper shoes,gloves or proper finger coat.

3.No tool should be allowed to rest on the surface of a bench or table. It should be place on a cleanroom wiper.

i wonder can the "heart" become more likely to "the cleanroom lab".then all things that go straight to the heart can be controlled and limited.and the sources are under controlled and eliminated whenever needed.

as in my case..

1.Stored everything except your wallet and whatever cards you have.ehemm2.kakakaka.

2.Wear nothing.naked are mostly allowed.o…

Naga nakal

Image
Naga nakal said to me last time :

"You close your eyes when you cry. That's okay. Just don't keep them closed too long. Things have become beautiful since you last looked. There's nothing more to cry about".



Bila aku ingat balik kata2 naga ni, kuar air mata darah sebab aku xmo tutup mata lagi pasni..haha..fascinating.muahhhh..

Last night aku meringankan bahu pg tgk cncert amal Sinar Harian..Dengan semangat aku pg, last2...I end up lepak2 kat luar dewan concert beli2 makanan..org len pg tgk cncert amal, aku pg mkan2 kat luar..wakakaka..

Pastu aku masuk dlm dewan jap, amik2 gambar..Sampai giliran Aiman (artis baru kot..ntah) menyanyi..Aku terdengar suara jantan menjerit :

"Aiman...argghhh...Aimannnnn...!!...."

Erkkk...Apakah?? What was that??...aku pun menjerit kat blakang ngn suara ala2 setan :

"woi mamat...!..hang gila batang ka??"

errkk..aishhh..aku terlupa yg tu cncert amal..tetiba kluar ayat2 jahat lak dari mulut aku..aiishhh...xpa2, yg pentin…

Bapok h0wt

Image
"I have someone else that look after me now and you dont have to worry about me disturbing your life anymore..Just pretend nothing happened between us okay..hehe"..

Errrkkk...haram baruah tol..pehh, memang ,macho sial aku berkata2 ngn teman tapi mesra aku. Arghh, persetankan semua itu, yg penting aku bahagia sudeyy.Bukan 'dia' reply pon msg aku. Mcm biasala...xksah...(padahal dlm hati mngis2)..wakaka...woi mamat emoEEEE, yg ko sibuk2 terkenang org yg dh mati ni pahal?..darah haid ko datang lagi kaa??..kata azam baru 2010..Owhh, aku lupa..azam baru aku ikut angin.

Makanya, terbang la kau mengikut angin.Jangan terselak kain pelikat kau sudahh..kang banyak lak singa2 kebulur yang ingin membaham ehem2 kau itu..wkakaka..

Yesterday aku dpt panggilan tepon dri bakal bos aku.Kol 8.15am tu tepon aku. aku ngah sedap2 mimpi basah.ciss..kacau daun tol.Dhla tepon awal pagi, maki2 aku plak sbb xhntar official letter kat dia..Dengan macho bos aku berkata2.


"What do you think this …

Junk yard~

Image
Title : Something different
Ph0t0grapher : rAy jR...@...Aliff
Reading : Junk issue 40 (jan 2010)

Description :

Its the first posting for the year of 2010. What a beautifool day. Ohh dear, when I looked out my window this morning, all I can see is just the tenderness and beauty of the flowers. Flow with the wind. And that's my new resolution of the year. I just go ahead andfly away with the wind....muahhhh....






I painted the day with the colors that I wanted
And let the wind wash away all the dirt remained
-Aliff-



TABASCO ~



just me :


rAy jR...@...Aliff


YM : backyardproperty@yahoo.com