Posts

Showing posts from 2010

dan itu dia

Image
Fly wherever u wanna go Just dont forget to come back home to where you belong

Hidup bertapa mmmg mgiurkan..Bagai hidup nak mati..Bagai klimaks dan nak klimaks lagi..bagai gila tapi terencat otak..apa kau org sudah gilakkkkk??........

p/s: Aku terasa diri bebas...bebasss..(sebenarnya takut kena marah bos). p/s: Secara rasminya aku telah brnti kejo sebagai service engineer...adios amigos p/s: dan beralih ke kejo baru..planning engineer...bon voyage... p/s: I'm going to kuching swk....bon appetite

Teringat peristiwa aku bjalan2 kt pulau "bersetubuh" sambil kusyuk memerhatikan monyet bogel tgh klimaks..
Jijik.monyet itu mmg jijik  ;p.."untuk tontonan 18 tahun ke atas sahaja"
terbayang aku bebgel disitu smbil senyum tersipu2..."sesuai untuk tontonan umum"
ooo..tidakkk...kau jgn sekali2 bayangkn..mengiurkan d0wh....larikkkkkkkkkkk........kakakakakakaakakaka

~just me rAy jR@Aliph
www.backyardproperty.blogspot.com

Not another stupid jokes

Love your friends And Enemies

Don't say i'm a racist coz I am not...And I hate to be one..Lets be 1 Malaysia...

p/s: Hati wa panas ini hari..panas... p/s: Sampai tahap aku aku nk lempang kau berkali2.. p/s: Walau aku bkerja bwah kau..tp aku bukan kuli batak kau p/s: dan bukan hamba abdi yg boleh kau buat sesuka hati.. p/s: Mentang2 lah bahasa melayu kau berbunyi skema dan layak dapat A

"perut saya sangat besar..bagaimana mahu keluar" "panggil dia datang mari"

p/s: Aku msih bertahan kerna aku masih boleh bertahan p/s: sambil memuaskn hati org lain yg suka berkata

"biasa la tu..cari pengalaman..biasa la tu"

att: biasa wat d fark.. att: I'm not a dumb who cannot distinguish btwen a slave & a real job att: Kau org yg msih blajar, bkerja kerajaan & bkerja syrikat2 bsar sila bersyukur att: dan jgn byk mengeluh, mbuang masa, malas, bgosip xabis2..mntak bonus nk gmpak att: Kerna dengan segulung ijazah, aku hnya berjaya mnjadi kuli att: Yg kerja harianku lap kas…

Kubur untukmu

Image
If I die young Bury me inside With flowers & prayers
Tik tok tik tok...the clock is moving fast and leaving everything behind. Still remember those days when I'm stucked in the middle of life crisis and everything seems to be so impossible..I closed my eyes, and pray..And when I opened my eyes, I saw You..Standing right infront of me..holding a candle with a light on Your face..Thank you...Thank you...

p/s: Hidup tak selalunya indah p/s: Hati tak selalunya ceria p/s: Perut tak selalunya kenyang p/s: Rupa tak selalunya cantik menawan p/s: Nasib tak selalunya baik p/s: Tubuh tak selalunya sihat walafiat

Namun, kita masih bisa bernafas pada saat ini bukan..?...Ketahuilah...dan hembuslah nafas kesyukuran..

att: Hati berkata kepada otak att: Kerna otak ini sudah berlumut..dan melucah sahaja kerjanya..

;p


~just me rAy jR@Aliph
www.backyardproperty.blogspot.com

The bridge

Image
World without a boundary Life without a limitation Journey without an end

My life is so empty...~

p/s: I'm off to penang today


~just me
rAy jR@Aliph

www.backyardproperty.blogspot.com

Main goncang2

Image
Life is either a daring adventure or nothing...

I was once said, I hate books and I can't wait to be an employee. But hey, I was totally wrong. I missed those moments where bos is not our concerns.

p/s: Pagi2 lagi santung nie dh potpet2...sakit otak wa..ciss p/s: Dia pndang wa smbil mulut bkumat-kamit..wa buat2 bodoh p/s: Amik wireless sony walkman, sumbat kt telinga..depan bos..!..sentap..! p/s: Ambik kau...U will not terminate me..coz u need me more than u wanna kick me

Masa lunch tadi wa makan sorg2..mmg romeo yg tak laku..ciss..tetiba ada sorg apek tua ddk meja sebelah..Tanpa segan silu, dia sapa sorg mamat bngla nie..

Apek: ayaaa...u buat apa duduk sanaa.. bngla: Sy punya suka la...u blm rehat sudah turun makan tarak bising.. Apek: Tarak kerja dtg makan laa..mana bole duduk kilang main goncang2 bngla:U main goncang2 apa..?... Apek: Itu la...goncang itu barang kuat2..(Sambil tunjuk aksi tgn sperti sedang mlncap) bngla: U gemok...itu barang kecil punya..tarak bagus...

I'm Shocked..!!..t…

Kemut-kemut

Image
Deep inside me I'm still so weak And scared

I was looking right thru the mirror, and I saw a weak young man..Who was once tried to end his life over nothing, cried for a dream land, and crawled to a darkside..And now, this young man struggling hard in order to survive. Eventho I know, deep inside, he's still so weak..and hurt..

Dr: Kamu masuk tgn kamu dalam lobang atas itu Aku: haaa..?.lobang atas itu kan jubo dia..eeee...yakkksss.. Dr: memang betol..masukkan dulu tangan dlm jejubor itu..nanti kamu dapat rasa janin dia Aku: ehh..bukan kna msuk tgn dlm "Sotong" dia kaa.?.Anak dia dlm tu kan.? Dr: Sotong..?..lembu mana ada sotong...!.. Aku: Maksud saya Dr, lobang bawah.."p*p*k" yg leper tue. Dr: Ooo..itu "sotong" aaahh..Itu "Sotong" xbleh kacau punya, nanti dia kemut-kemut Aku: Apa masalah klw dia kemut-kemut..?.. Dr: Xda msalah..Takut itu "sotong" naik nafsu, kamu yg susah woo.. Aku: erkkkkkkkkkk..haaa..?..naik nafsu..?...

p/s: Kau org pg la …

Cubitan ibu

Image
eventho my arms are small But it will keep you warm For as long as I'm alive
Intai2 orang..rupa2nya cuma ada pkerja2 bngla..cisss
usha2 filem satu warn..nyum2..
bosannn...filem xmenarik..padan xmenang oscar
Waktu rehat..masa utk tido..hak3

p/s: Semalam aku mimpi kena marah mak aku.. p/s: Mak cubit peha aku smpai lebam p/s: Ampun mak..ampun..janji xbuat lgi..ampun mak.. p/s: Mak makin mengganas dengn cubitan yg lebih girang p/s: Aishhh...mimpi ngeri syiall....ngeri...~~

~just me rAy jR@Aliph
www.backyardproperty.blogspot.com

Stalker

Image
You close your eyes when you cry. That's ok.  Just don't keep them closed too long.  Things have become beautiful since you last looked. There's nothing more to cry about. 

Almost the end of Nov. And Dec is coming...I wish I was somewhere..A place that I dreamed of.. As I walked across the street, I observed people. There's so much to learn from this people's behavior...Errkk,,aku bukan Stalker..!!..caittt

p/s: Dari pagi tadi aku asyik memandang jam di dinding
p/s: Mengira detik waktu..lmbatnya 5.30pm...aishh
p/s: Hati mula gusar..runsing...xtenteram..
p/s: Cemas seketika..dan kemudian tenang semula..cemas..tenang..cilaakakkk
p/s: Emergency nie...adehhh..emergency..emergency...

att: Bos membulatkan mata..merenung aku sepertinya sudah bersedia
att: Bersedia utk menjolok aku bila2 masa tatkala aku cuba melarikan diri dr opis
att: Bos..tolong laa..please..tolongla lepaskn saya ini hari..
att: Gas memasak saya di rumah dh abis bos..gawat..gawat..!.
att: sape soh sibok sgt jdik anak…

Lobos

Image
The world will definitely change But the memory remains

Sometimes, I feel like the world is changing rapidly without considering what's going on around. And the people move along. But when I closed my eyes last night, I was thrown back into the past..And I realized that what am I doing today, was exactly the same as I did years back then...

p/s: Pagi2 lg aku semngat bgun.. p/s: Sbb ini hri cuti..Cuti MC..knon xsihat..ka3 p/s: bkak peti ais, ambik ikan, ayam, sayur, bwang segala.. p/s: Sumpah smgat aku msak..gilakkk p/s: Goreng ayam, tkena mnyak pnas..cool.. p/s: Goreng ikan, tkena mnyak pnas..tarik napas dalam2.. p/s: Goreng sayur, pon tkena minyak pnas..meletop..!!! p/s: Cilakerrr betol.!.belobang2 tgn aku..LOBOS sana sini..cisss p/s: Oiiii minyak..ang jaga prngai ang..kang aku rogol ang kang...caitttt...!
att: Msti kau org igt de special event hari ini bukan..?.. att: Yg sebenarnya, aku bgun awal sbb tkanan otak..! att: Tertekan sbb xpg kejo..tipu bos lagi..;p att: Dan aku berseorangan drumah…

Kelab anon

Image
I caught myself in I caught myself out I just haven't met you yet

Its almost noon..and here I am, stuck in the middle of the city..Wondering around where to go next..

p/s: Ini hari, msuk2 opis, bos suruh design alat display compressor p/s: Pastu dia suruh wa p cari kilang2 utk manufacture itu barang.. p/s: huu~apa mau tgu lgi..naek motor sport wa, trus pecut cari kilang.. p/s: Smpai tgh jln..nmpak pak joko jual nasik lemak..makk aiii..sedappppp~pewittt~ p/s: Bhnti jap..hasrat ingin beli nasik lemak kerang...Tetiba pak joko bersuara.

"Waahh..kacak ya pakainya..kerja yaa..apa sekarang masa rehat?"
Wa mperkenalkn diri..
"Iya pak..kerja..kerja di kota kemuning..mau cari kilang pmbuatan ni pak..smbil mnyelam minum air..hek3"
bapak berkata lagi..
"uiii..jauh itu kota kemuning..ini bukan minum air udah ini..smbil myelam mkn nasi lemak gitu. har..har..har....apa anak ini kerja dispatch ya.?..bsyukur la..yg pnting ada pkerjaan...

p/s:erkkkkk..ehemmm..sentap..!!.sunyi sepi..angin…

gilak

Image
And then she ask me Do I look alright And I say yes You are wonderful tonight

I had a blowing fan in my room. It has a timer..for every hour, I had to wake up again and again just to make sure that it keeps on blowing..damn...

p/s: Ini hari, aku tipu sama aku punya bos.. p/s: Sebab smlm aku mc..buat2 sakit..ponteng kejo p/s: Pagi tadi dia tanya, "are u okay?" p/s: untuk mnjadikan mc aku real, aku jwab ngn muka kesakitan p/s: "not really..my head is still twisting around..i dont feel good" p/s: pastu dia ckp.."OMG, u go now..go and see d doctor..just leave your work..we'll cover" p/s: Sambil buat2 batuk, aku jwab "but bos..hmm..but..okay then..i go see the doc"

att: Aku kuar opis smbil batuk2..pastu memecut laju ke mcD..order double cheese..mak aii.. att: Mmg doctor itu terbaekkk.. att: Tetiba aku rasa besalah ngn bos... att: Dan makan brger itu smpai abis...sedap woo~~ att: apakah?....sudahhhh..lupakan...kakakakaka

~just me
rAy jR@Aliph
www.backyardproperty.bl…

xsuka perempuan

Image
Will you marry me Yes I do

Everyone have their own point of view. So, let them have it.
p/s: Aku baru balik dr smbut pryaan dpavali d cmeron highland p/s: xsia2 aku berpuasa sebulan...kakakakakaa p/s: Otw balik, mber tnjuk msg dr seseorg p/s: Msg yg sumpah wat aku rasa cam nk lempang org pon ada.. p/s: Bunyi sms seperti berikut:
"abe rasa aliph ni ok x?..i nak je luahkan prasaan kt dia..Tapi takut die xde prasaan kt i..mksud i, die kn xsuka prempuan..."-SMS yg baru sahaja diterima..panas..panas...bikin howt saja~


att: Ok, lemme get dis nice & clear. att: Aku, klw aku nk suka siapa2 pun, itu aku punya pasal. att: Aku kawen ngn tenuk ka, tapir ka, itu aku punya pasal. att: Mentang2 aku ni kacakk & chomel, kau org ckp aku xsuka perempuan sebab aku masih single att: Apa perlu ka aku merogol sana sini, brmaksiat siang mlm, tebuk2 lobang hari2 att: Baru kau org ckp aku suka prempuan..?.. att: Biar la aku mbuat onar & kntroversi kt laman ini..xdak kaitan dgn hdup kau att: Wat the hell…

aku horny

Image
And again When dreams become reality



Listening to fly.fm kingston (UK edition) while dreaming and looking at the ceiling coz there's a shining stars up there...o yeahhhh....

p/s: Ari ni kja aku mengelamun memanjang..
p/s: Baiki machine sambil tersenyum2
p/s: Punggah tong gas smbil tersenyum2
p/s: Tersungkur & terjatuh sambil tersenyum2
p/s: Buat report smbil tersenyum2
p/s: I have dgree in chem enrg but now I do mechanical sambil tersenyum2
p/s: Aku dpt berita gmbira ptronas sambil liur mngalir keluar bagaikn kucing horny..hornyyyy..

Dan sambil tersenyum2 bagai gila bayang...ooo..indahnya langit..indahnya jalanraya...

Tidakkkkkkk......aku gila bayang ari nii..horny wei..hornyy.wakakakaka. cukoopppp..mau pulang p swim..hak3


~just me rAy jR@Aliph

www.backyardproperty.blogspot.com

Aliph the Loser

Image
Now I realize Dream is just a dream

It's raining today..and then I suddenly realized that I'm just a dreamer..A worse one..I keep on dreaming and hoping every single day..Wishing for something which is so hard to reach..No matter how hard I tried..It keeps failing...and failing...

p/s: Terasa diri bagai seorang Loser p/s: Saya memang xberguna pada hari ini.. p/s: Kerna segala impian dan mimpi saya sudah berkubur p/s: izinkan saya menginsafi diri pada malam ini.. p/s: Walau ianya hanyalah untuk sementara..

~just me rAy jR@Aliph
www.backyardproperty.blogspot.com

Tukang kayu

Image
Cause you're amazing just the way you are
How does it feels when you stuck in one place not because you don't wanna move forward, but because the "Birokrasi" retarded you from doing so? It sucks isn't it.
p/s: Ini dunia penuh dengan procedure mcm bitching p/s: Benda simple jadik complicated p/s: Dan klw kau anak org "besar", maka senang la kau p/s: Tapi klw kau anak tukang kayu, mintak maaf..sila ikut procedure p/s: Sumpah ari senin xbest...cilakakkk....hak3..
att: Td ada sorg Engineer baru msuk..chnse look sket dr aku.. att: Best woo ada mber baru..hak3.. att: Msa lunch wa smbang2 kosong..tetiba wa ngn spontan tnya: att: You dpt bsic gaji bpe..?.. att: Dia pun ngn spontan jwab: att: oo..rm*#$*$*# att: Wa ngn spontan senyap dan habiskn nasi itu tanpa berkata apa2
huh: Sebab aku sentap..dia baru msuk, tp gaji dia lg bsaq dr aku...tidakkkkkk..!!..sebab apaaa...?. huh: Apa aku nie xckup chnse look kaaa?...arghhh..cilakkkkk... huh: Aku mau berenti kja..xksah..mau brnti jgak…

Nice ass

I don't care So what
p/s: Semalam balik dr opis, aku trus wat sit-up, pastu g berenang p/s: Maklumla mahu body beketak2..kakakakaa p/s: Smpai kt pool, ada 3 org bapok tgh hangout kt tepi pool sambil rokok ala2 chomel p/s: Aku ignore, warm up bdan, pastu terjun air..perghh..indahhh~~~ p/s: Tetiba aku terdengar (accidentally terdengar..bkn psang telinga) mereka berkata ala2 Janice Dickinson.
"You, ape pasal harri ni xde jantan yang turrun mandi..xtahan nak makan lolipop ni..eee you all nie.."

att: Woiiii...oiiiii...oittttt...apa aku ni bukan jantan kaaa? att: Mentang2 smlm aku mndi pkai rmbut panjang..arghhh att: Apa aku ni xde lolipop kaa?...cisss...panas nie..panas...!! att: Tp xdak hal..bpok2 not my taste...huh... att: Xpa, ari ni aku mahu turun pkai mcm dlm gmbr..rasa la kauu org.. att: Biar kau org kempunan mkn lolipop.....wakakkakaakaka

okekk..merepek semata2..opis wa sejuk tahap cipan..cilakakkkk...btw, itu gmbr jiran wa..wakakaka

~just me rAy jR@Aliph
www.backyardproperty.blogspot…

Romance

Cause baby tonight, Its the last dance of your life

How do you make your girl feel the tenderness of your touch?..How to be a romantic guy if you are not?..

p/s: Mlm semalam aku bersendirian di rumah p/s: Seronok rasanya dpt bguling2 dari bilik ke dapur ke bathroom..;p p/s:  Mkn coklat..pastu buang sampah ke luar tingkap p/s: Tetiba aku dengar jeritan ngeri...
p/s: Woiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...!..Lu jgn buang smpah dr atas haa...wa rogol sama lu nanti... p/s: Amoi tua membebel..ngeri seyyhhhh...xleh tdo mlm..traumaaa...! p/s: aishhh..aku tlupa rumah aku 10 tgkat & aku d tgkat 5.... p/s: Laen kali nk buang ehem2 plak...~~wakakakakaka



~just me rAy jR@Aliff
www.backyardproperty.blogspot.com

Kupu-kupu

Image
Its good to be just you once in a while Don't be shy

I saw those butterfly flying beautifully in the air..And I wish I could be one of them..But hey..!!.Wake up and dream no more..Cause I am a butterfly already..Only say what you got to say..~~


p/s: Amaran..!.Ini adalah kehidupan seorang engineer..~
p/s: Pergi kerja..balik kerja...pergi..balik..
p/s: Kini aku menetap d S.Alam..bkerja sebagai kuli enjen dam mesin..
p/s: Pada mulanya, aku mahu upload gmbar aku berlompat2 xberpakaian..
p/s: Tapi tiba2 ada bisikan kedengaran..

att: "Apa kau sudah gilakkk...buang tebiat..~~wakaakkaa"
att: Sumpah scary syial bisikan tue..seram sejuk..psssttttt...~



~just me rAy jR@Aliff

www.backyardproperty.blogspot.com

Papa jahat

Image
Life is hard & tough But that's the satisfaction

There was a time, I had my dream come true. Walking in the shadow, passed across the street, without anyone bother. This is my life, I've been living in this moment and I looked around, can't believe what's happening to me...
p/s: Dulu masa zaman kanak2, Aku suka layan pokemon..sumpah pikachu chomel p/s: Bila dh remaja, aku suka layan "naughty america"..~muahh~ p/s: Skunk bila dh matang, aku layan kuali kt dapur..main masak2..wakakaka p/s: Masa untuk santai..~~

~just me rAy jR@Aliff
www.backyardproperty.blogspot.com

jiwa gilakk~~

Image
No matter how far I go I always remember my starting point

I always gamble with life no matter what it took. Keep on saying to myself, let just follow the wind..And it brings me here...
p/s: Jiwaku kosong sambil termenung memandang luar tingkap p/s: Kelihatan cahaya2 berkelipan dari i-city p/s: Rinduku padamu bulan...cissss...gilakk~ p/s: oo salju, turunlah dikau..cepat turunnn..gilakk.!! p/s: Yg sebenarnya, buat pertama kalinya...aku...aku..aku.. p/s: merindui kedua org tuaku...hmmm..



~just me rAy jR@Aliff
www.backyardproperty.blogspot.com

Syukur

Image
A great person Began with a small steps

Just a simple yet meaningful words...
Thank you mother..you can sit back and relax n0w..lemme d0 the w0rking stuffs..

p/s: Yg konv0 itu saya..bukan mak saya..tapi mak saya excited melebihi saya...wkaakkaa p/s: She looks so happy that day...oo mother... p/s: btw, wa kje kt shah alam skunk..technical service engineer.. p/s: Menunggu offer pet yang xkunjung tiba...syukur terhadap Mu
Segulung Ijazah tercatat "Bachelor of Chemical Engineering (Gas Technology)"

~just me
rAy jR@Aliff
www.backyardproperty.blogspot.com

~Gengbang

Image
Give me some sunshine Give me some rain Give me another chance I wanna grow up once again


Today is my last day here in this town before i'll be flying back for my graduation..Apply cuti 2 minggu..Approved.. But then again, we'll see whether i'm coming back here again or not to b with carigali...Looking for an offer in kL for my soul is no longer here..hmmm..

p/s: Hari ni gunting rmbut
p/s: Shopping toxedo
p/s: Packing2 barang
p/s: Bayar yuran konvo...


att: Semua belom buat....aishhh...
att: Kepala masih pening sbb smlm
att: Electro @ white room.....0ne sh0t...
att: Kamu2 yg tdur blik wa smlm, sila tlg kmas balik tilam2 itu..sepah syial..
att: Ini la natijahnya ber "gengbang"...wakakaakkaa



~just me rAy jR@Aliff
www.backyardproperty.blogspot.com

Hari b0xer sedunia~~

Image
"Always prepare for the sinking ship Cause you never know when"

Guys, its time to wake up...take shower & put on your boxer...baju xpayah..pnas..!!
Sebab ari ni masa utk mgemas bilikkkk...argghhh...tidakk..bibik, mana kau bibik...kakakaka...
Pasni sumpah aku nk tdo dlm cinema je..xyah kmas2...kakakakaa..



~just me
rAy jR@Aliff

Hook-up~

Image
I look at the sky and I know the "world" is mine


When I woke up this morning, there's only one thing that makes me smile...the beautiful figure lying on the bed..smooth silky body was lying there without even a piece of cotton on it...And its beautiful...muahhh..
Have a good morning all...I just wanna stay on my bed.. nak tidoq balik...nice srvice ni..wakakakaka....

p/s: I wanna celebrate my life and put my hands up in the air...cause babey, its on..its on..


~just me
rAy jR@Aliff

Hensem~~..

Image
I am just a servant But I work hard to be the best servant

Wishing everyone a nice holiday and a happy season..Dont drink and drive babey..
As for me, I will always be like this..Flow with the wind...


p/s : Smlm aku g bzar ramadhan nk beli lauk pauk..
p/s : Masa tu aku pkai uniform kuning dari atas ke bawah (coverall)
p/s : Tanpa ku sangka ada 1 satu team bapuk sedang cuci mata kt tepi bzar tu..
p/s : dia jerit.."abang ptronas..!!..abang ptronas..!!"
p/s : Watttt...!!!...sumpah aku rasa cam aku ngah bjalan bogel kt bzar tu..kakakaa

anyway,slamat hari raya dari aku kepadamu..muahhhh....;p



~just me
ray jr@aliff

erkkk.....

Image
I am doing my work and put my full effort to make it right How bout you? Words louder than actions?

Sumpah lama aku xjalan2 kt blog ni....
Aku mgucapkn salam ramadhan..dan slmat bpose...

slmat braya wei...kakakaka....
aku ngh ddk skolah pondok ni..maka tiada kemodenan utk dirasai..kakaka
so what??...yg ptg aku dpt cuci mata..erkkk..larikkk.....kakakaka




~just me
ray jr@aliff

Club itu~

Image
I'll get back to you I will

p/s : Sumpah sakit tulang blakang aku skunk ni...Ini semua tektonik punya pasal...cisss
p/s : Ade segerombolan gadis yg sangat parasit
p/s : Aku igtkan golongan adam je yg suka sambar wanita..rupanya...
p/s : Kau org lg ganas woo~...aku bdiri nk pg tandas pun kau nk sambar..caitt..
p/s : Apa kau igt aku ni lelaki murahan kaa?.caittt..erkk.larikk.!.wakakakaa...


att : ini kali last aku ikut kau org hangout
att : Alasan McD kau org mmg xbley pakai...rupanya2 Burger dlm club..cisss...
att : Angpa tanggung kos rawatan pinggang waa...huhhh...

~just me Akulah SAng Pemimpi

Value~

Image
We keep on counting numbers But we have forgotten, the value it brought to us..

I've been living in the dark for quite sometimes. And there's a time I felt hopeless..But.....hmmmm


Setiap malam aku bermandikan cahaya lilin....Walau ianya perit disuatu ketika..Namun jiwa harus kental..Hati harus tabah...Kerna aku tahu, ada cahaya disuatu sudut....

p/s : Slamat di hari ini....~ p/s : Its 13th...and its my day..~..




~just me
Akulah SAng Pemimpi



Empty~

Image
Lying across the street And smile when you know you're gonna die


p/s : its weekend, and i'm still here..alive
p/s : Dalam proses buat buku photography (photobook designer)
p/s : dan mengemaskini blog photo aku yg usang

www.backyardproperty.wordpress.com


att : damned, its so empty today....


~just me Akulah SAng Pemimpi

up, down..again..faster..arghh~

Image
When the lights on Move your asses and start to work But when the lights off Don't give a damn. Just go back home.


We shud be thanks to Aliph for his great job in performing the offshore daily status. Now every0ne is moving.

p/s : Sumpah sejuk beben0r dlm offce ni..
p/s : Ari2 dengar oil production..oil production..oil production..
p/s : Ni aku ni hah yg dh naik minyak dh ni...aishhh..
p/s : xamik ikhtibar tol kjadian kt Gulf Mexico tu..huh

att : Tugas harian aku...setiap sejam, naik lift
att : dari tingkat tujuh turun ke ground floor..
att : Scan pass card..pastu kuar main entrance
att : Sampai pintu depan..Smoke puas2..
att : Pastu naik tingkat tujuh..sejam kemudain buat bnda yg sama


anyway, utk kau engineer Turkmenistan yg dh abis kontrak ari ni..slamat tgl..slamat bjaya..
Sumpah 1st time aku dgr nama negara tu...masalah aku yg ulu..cilakakk..kakaka
Alangkah indah idup seperti seekor harimau yg buas..kakakakaka..


~just me
Akulah SAng Pemimpi

Ugly Loser~

Image
The world is always fair But not the people Trust nothing Never~

Where am I suppose to go...what am I suppose to do...what's my future gonna be....

p/s : Ari ni aku jmpa 2 org minah "Ch0mel" ala2 cinta kolesterol p/s : yg sorg sebelum exercise, yg sorg lagi selepas exercise. p/s : Tapi sumpah perangai dua2 sama..kimak mcm fark p/s : pdhal yg si krus ni kje makguard je..nk kerek2 ngn aku plak..cisss..(PMS) p/s : Aku ckp gdmorning, dia bkn nk reply..jeling2 plak..ugly betty t0l..huh..(PMS) p/s : si montel ni plak bdget comel..Then prangai melebey2 ala2 singa laut..(PMS)
p/s : Ari2 camni woo~ lau skali skala xpe jg0k..~

att : Wa xksah fizikal lu, keja lu, bckground lu..yg wa kisah prangai lu mcm fark.. att : c0me on la malaysian..xsalah kot bebudi bahasa kt org..senyum skeyt weii att : muka dh hampeh..perangai?..lau aku b0gel depan lu bru lu tau..addicted trus..! att : Lu tgu 1 hari nti wa sound lu..PMS t0l k0rg ni..huh

Aku pon ngh PMS ni...aishhh..nk g tampal jp..wakakakakaa...

~just me
Aku…

SAngap..!!!

Image
When everything in your life has leaving you behind Always remember, that there is always something that stays with you Hope..





Whatever it takes, no matter how hard it is for this next 6 months, I will perform better and I will always stay ahead..Bos, thanks for the chance..

p/s: penat woo~..baru balik dari Labuan gas terminal
p/s: Kemudian aku terbayang saat2 aku terpaksa berada lama disana..
p/s: Sangap...!!..sume jantan..tarak tino..xmo2...sakit woo~..kakaka
p/s: Bos, tolong la antar dak2 pmpuan kje kt gas terminal tu..sian staff2 ctu sume jate
p/s: ari2 terbayang akan ketemu ikan duyung...wakakakaka..


att: Thank you bos for giving me those project
att: I promise u I'll do whatever it takes to find d solution
att: erkk..cane aku nk start ni?...hmm...bertapa lagikk..hak3


~just me
Akulah SAng Pemimpi

Karma hukum aku~

Image
Right or left Its still the path you've chosen Therefore, why must you regretted it chill up and smile


my friend used to say, for every single things happened to us, there must be thousand reasons for it..My friend used to say, if we've lost something valuable in our life today, we will get better than what we've lost. Should I believe it or should I not?..yes i do


Perbualan romantik purple kepada Mr bean..

Purple: Mr bean, sy dh nk pg dh ni..doakan sy bjaya yee
Mr bean: awak jga diri leklok tau..dlm 5 bulan lgi kte jmpa okay
Purple: Keep your promise tau
Mr bean: I will..But u promise me to tke care of urself k

Malangnya pada suatu hari, purple telah pergi buat selamanya kerana terlibat dlm kebakaran rumah yg sungguh menyayat hati...Sebak didada, namun ianya suratan takdir...

p/s : Aku bru bgun pagi..slamat pgi semua
p/s : Ibu, slamat hari ibu..ayah, slamat hari bapa..
p/s : Purple, rest in peace yaa....
p/s : Hari ini aku nk tgk anak setan..diorg kata best..tp aku xtau..tgk sudeyy.…

Hari Hitamku~

Image
I believe things happen sometimes I believe that things happened for a reason I believe in it..and i have to believe

Its too much..But I will not give up..
p/s : Smlm hujan..sejuk woo~..tapi hujan bukan bermakna api xbley dihidupkan bukan? p/s : kalau kau rasa apa yg kau pakai ari ni xcukup..ko pikir balik..! p/s : Kalau kau rasa tempat kau tidur hari ni xcool, pikir balik..! p/s : Kalau kau rasa kau masih lagi kekurangan hari ni, pikir balik..!
att: sebab aku sudah tiada apa lagi kecuali apa yg aku ada semalam.. att: sumpah tiada apa yg tinggal...! att: Namun aku ttp berada di pejabat utk menyiapkan novel cerita hidupku



hmm: Aku merindui koleksi2 hidupku semuanya hmm: Namun aku redha dengan kejadian itu.. hmm: Hari ini, hari hitam seumur hidupku, Izinkan aku berkabung atas apa yg terjadi semalam. hmm: dan tiada carutan utk kali ini melainkan jiwa yg insaf..


~just me
Akulah SAng Pemimpi

Tembak dalam~

Image
3 types of loves And I know exactly which one I am 2nd one

Semut membisiskkan ke telinga si gajah,
xlama kemudian si gajah jatuh pengsan dan terus pitam,
Tau sebab apa?
sebab semut kata,
"Sayang, i hamil anak u"
cilakak punyer semut.."tembak dlm" t0l...gilak seks...wakakakakakkaka


p/s : anyway, itu gmbar time aku p kelly's castle.tmpat bpuaka woo~lariikkk..ka3.. p/s : erkk..actually aku pn xtau sape si kelly...maaf ya bu...kakaka


~just me
Akulah SAng Pemimpi

ooo sayang~

Image
Kami Blogger Picisan Yang dianggap melukut ditepi gantang Menyokong Kempen yang dijalankan oleh sahabat blogger dan mengutuk sekeras-kerasnya  tindakan Israil terhadap Armada Mavi Marmara dan Palestin khususnya -copy paste dr frodo..kakaka- _______________________________________________________

I'm just a baby, baby, baby ooo...


Was listening to Parody's clip video of justin bieber....Fcuk, it was better than the original song man..erkk...okay, enough wit dat, xlayan sgt...kakakakakaka..

p/s : Aku sudah berada jauh dol..
p/s : Isnin depan masuk suasana kerja baru...malas woo~
p/s : anyway, father gwa sudah balik rumah setelah lama "berhoneymoon"
p/s : Ari tu mama muda msg my mother


"sis, jgn kol2 husband i dulu, kami tengah honeymoon ni..nak jugak anak cepat2..leh kongsi2 harta nanti.."
F** : wat was dat??...ahakz..ang pikiq la sndiri..
F** : anyway, time aku nek flight smlm, kakak pramugari jual mahal woo~
F** : mintak nombor dia xmo bg..cilakakkk...kakaka


~just me
Akulah …

Bapakku Kawen..o yeahh..F**

Image
I just lose something I hold on too



Just to make things simple...:

Selamat Pengantin baru for u father...
Takziah for u mother....
As for u Bitch perosak rumahtangga....Fuck U...


~just me
Akulah SAng Pemimpi

Pompuan P*kimak~

What you have today Doesn't guarantee you will still have it tomorrow


Almost every morning, my father would called me just to make sure that I am awake and ready for the day. But that changes today when the person who called me this morning wasn't my father but my mother instead. How would you react when your mother tell you that your father is going for a second wife? This was my reactions and I did that few hours ago...


1st action (Calling the 2nd wife)
Aku : slm puan, good evening..puan apa kbr?
Puan : slm...sihat..siapa bcakap?,cari siapa?
Aku : Ni sy ni anak tuan (tut***), puan kenal ayah sy?
Puan : Maafla...sy xknal...
Aku : Xpe la klw puan xknal..ni sy cuma nk bgtau skeyt la..
Aku : Td nmbor puan ni ada kol kt umh sy, ggu fmily sy, ugut2 fmily sy..
Aku : Ni sy nk igtkn la..klw puan ada buat semua tu, puan buat silap besaq
Aku : Sy ni nk kata mnteri bukan, tp klw fmly sy kna kcau, sumpah susah idup puan nti
Aku : So sy nk bg igatan skeyt la, Tlg jgn ggu fmly sy klw xnk susah..
Puan …